Smažené krevety na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 608 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 53 g
- Sodík 562 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 140.1 mg
- Draslík 37.3 mg
- Vláknina 1260 mg
- Vitamín A 1260 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krevety očistíme, nůžkami jim po obou stranách rozstřihneme krunýře až ke špičce ocásku a odstraníme z nich černé střívko. Omyjeme dostatečným množstvím studené vody a scedíme. Ponoříme do bílého vína, necháme 10 minut marinovat a znovu scedíme. V míse rozšleháme vejce. Rychle obalíme osušené krevety v mouce a ve vajíčku.
-
2
Mezitím rozehřejeme v nepřilnavé pánvi na smažení potřebné množství arašídového oleje. Obalené krevety v něm v několika várkách osmažíme. Hotové děrovanou lžící vytahujeme a poklademe na savý kuchyňský papír, aby okapaly. Osolíme a rozložíme na servírovací mísu a horké podáváme.