Krevety se zeleninovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 ml Ocet vinný
  • 40 ml Víno bílé
  • 100 ml Vývar rybí
  • 130 ml Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bazalka
  • 1 ks Nové koření celé
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Petržel - nať
  • 24 ks Krevety tygří - loupané
  • 10 ks Mandle
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 5968 kcal
  • Sacharidy 243 g
  • Tuky 276 g
  • Sodík 4646 mg
  • Bílkoviny 1435 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 6300 mg
  • Draslík 1992.2 mg
  • Vláknina 65609.6 mg
  • Vitamín A 65609.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.7 mg
  • Vitamín E 65.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata ponoříme na 30 vteřin do vařící vody, pak je zchladíme, oloupeme a nasekáme.

  • 2

    Na 40 ml oleje smažíme nasekanou cibuli a 3 prolisované stroužky česneku doměkka. Pak přidáme nové koření podle chuti, rajčata, mletou papriku, vývar, víno a vše dusíme po dobu 30 minut.

  • 3

    Mandle opečeme na grilu dozlatova, umixujeme je a umeleme. Smícháme je s 40 ml oleje, octem, 1 prolisovaným stroužkem česneku a celou směs umixujeme. Pak do mixéru přidáme rajčata, sůl, pepř a omáčku.

  • 4

    Krevetám odstraníme hlavičky, rozřízneme je na zádech a vytáhneme cévu, opláchneme je, osušíme, namočíme v oleji a grilujeme je na předehřátém grilu asi 3 minuty z obou stran dorůžova.

  • 5

    Krevety podáváme s plátky citronu, omáčkou, petrželkou a bazalkou.

Komentáře k receptu