Krevety se zeleninovou omáčkou
Suroviny
- 20 ml Ocet vinný
- 40 ml Víno bílé
- 100 ml Vývar rybí
- 130 ml Olej olivový
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bazalka
- 1 ks Nové koření celé
- 2 ks Rajčata
- 1 ks Petržel - nať
- 24 ks Krevety tygří - loupané
- 10 ks Mandle
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 5968 kcal
- Sacharidy 243 g
- Tuky 276 g
- Sodík 4646 mg
- Bílkoviny 1435 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 6300 mg
- Draslík 1992.2 mg
- Vláknina 65609.6 mg
- Vitamín A 65609.6 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.7 mg
- Vitamín E 65.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata ponoříme na 30 vteřin do vařící vody, pak je zchladíme, oloupeme a nasekáme.
-
2
Na 40 ml oleje smažíme nasekanou cibuli a 3 prolisované stroužky česneku doměkka. Pak přidáme nové koření podle chuti, rajčata, mletou papriku, vývar, víno a vše dusíme po dobu 30 minut.
-
3
Mandle opečeme na grilu dozlatova, umixujeme je a umeleme. Smícháme je s 40 ml oleje, octem, 1 prolisovaným stroužkem česneku a celou směs umixujeme. Pak do mixéru přidáme rajčata, sůl, pepř a omáčku.
-
4
Krevetám odstraníme hlavičky, rozřízneme je na zádech a vytáhneme cévu, opláchneme je, osušíme, namočíme v oleji a grilujeme je na předehřátém grilu asi 3 minuty z obou stran dorůžova.
-
5
Krevety podáváme s plátky citronu, omáčkou, petrželkou a bazalkou.