Ravaní

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 18

Suroviny

  • 100 g Mandle
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Pšeničná krupice
  • 300 g Cukr krupice
  • 5 g Skořice mletá
  • 200 g Cukr moučkový
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 2 dl Voda pitná
  • 1 dl Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 297 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 24 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 76.7 mg
  • Draslík 136.7 mg
  • Vláknina 2957.7 mg
  • Vitamín A 2957.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku, krupici a prášek do pečiva. V jiné míse ušleháme máslo se žloutky a krupicovým cukrem. Postupně přidáváme mouku s krupicí, mléko, rozdrcené mandle a na závěr opatrně vmícháme ušlehané bílky. Vzniklou hmotu nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě. Smícháme v kastrůlku vodu, moučkový cukr a citronovou šťávu, krátce povaříme a nalijeme na upečené ravaní. Na závěr posypeme cukrem a skořicí.

Komentáře k receptu