Ravaní
Suroviny
- 100 g Mandle
- 120 g Máslo čerstvé
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Pšeničná krupice
- 300 g Cukr krupice
- 5 g Skořice mletá
- 200 g Cukr moučkový
- 5 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
- 1 dl Mléko polotučné
- 2 dl Voda pitná
- 1 dl Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 297 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 10 g
- Sodík 24 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 76.7 mg
- Draslík 136.7 mg
- Vláknina 2957.7 mg
- Vitamín A 2957.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mouku, krupici a prášek do pečiva. V jiné míse ušleháme máslo se žloutky a krupicovým cukrem. Postupně přidáváme mouku s krupicí, mléko, rozdrcené mandle a na závěr opatrně vmícháme ušlehané bílky. Vzniklou hmotu nalijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě. Smícháme v kastrůlku vodu, moučkový cukr a citronovou šťávu, krátce povaříme a nalijeme na upečené ravaní. Na závěr posypeme cukrem a skořicí.