Losos na citronu a pomeranči
Suroviny
- 400 g Losos - filety
- 120 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 ks Pomeranče
- 2 ks Ančovička - filety
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Bazalka
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 486 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 39 g
- Sodík 294 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 71.5 mg
- Draslík 577.6 mg
- Vláknina 6366.3 mg
- Vitamín A 6366.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuličky pepře rozdrtíme v hmoždíři. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na plátky. Ančovičky a bazalku nasekáme.
-
2
Filety z lososa rozložíme v míse, zalijeme je olejem a posypeme pepřem. Na ně položíme kolečka pomeranče, přikryjeme a v lednici necháme marinovat 4 hodiny. Citron rozpůlíme, z jedné poloviny vymačkáme šťávu a přecedíme a z druhé polovinu oloupeme kůru a nakrájíme ji na tenké plátky.
-
3
Marinádové maso osušíme, osolíme ho, opepříme a poprášíme moukou.
-
4
Na pánvi ohřejeme 3 lžíce marinády a s filetami je smažíme 2 minuty z obou stran. Maso udržujeme teplé a zbylou marinádu vylijeme. Na másle se zbytkem původní marinády rozmícháme dohladka ančovičky. Vmícháme šťávu, sůl, pepř a omáčku dusíme dohusta.
-
5
Maso podáváme s horkou omáčkou s plátky citronu a pomeranče.