Treska po židovsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1335 kcal
- Sacharidy 96 g
- Tuky 56 g
- Sodík 2413 mg
- Bílkoviny 103 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 638.7 mg
- Draslík 2278.9 mg
- Vláknina 12810 mg
- Vitamín A 12810 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 124.5 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme petrželku a jemně nasekáme společně s oloupaným
-
2
stroužkem česneku. Rozklepneme vejce a rozdělíme na bílky a žloutky. V míse smícháme mouku s olivovým olejem, žloutky a potřebným množstvím vody (asi 1,5 d1), vymícháme ze všech ingrediencí těstíčko a necháme 1 hodinu odpočívat.
-
3
Po hodině dáme do těstíčka v octě promyté, scezené, vykostěné a nasekané rybí maso, přidáme nasekanou petrželku s česnekem a nakonec z bílků a špetky soli vyšlehaný tuhý sníh.
-
4
Do rozpáleného oleje postupně dáme naběračku směs a po obou stranách osmažíme dozlatova. Karbanátky přendáme na savý kuchyňský papír a necháme vsáknout nadbytečný tuk. Hotové karbanátky přendáme na servírovací mísu a podáváváme.