Florentinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 25 g Máslo čerstvé
  • 50 g Kandované ovoce
  • 100 g Cukr krupice
  • 100 g Čokoláda hořká
  • 50 g Mandle
  • 400 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 372 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 13 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 33 mg
  • Draslík 160.4 mg
  • Vláknina 4660 mg
  • Vitamín A 4660 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 72.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 210C.

  • 2

    Smícháme půl sklenice vody s medem a cukrem a zahřejeme. Přidáme smetanu, mandle a nasekané kandované ovoce. Důkladně promícháme. Z mandlové pasty vytvoříme na vymazaném plechu koláčky o průměru cca 5cm.

  • 3

    Pečeme 5-6minut, necháme vychladnout a poté chladíme v lednici ještě 2hodiny.

  • 4

    Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a jednu stranu florentinek namočíme. Polevu necháme ztuhnout a podáváme.

Komentáře k receptu