Květy z cuket s pěnou z mořských krevet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 115 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Krevety tygří - loupané
  • 400 g Cuketa
  • 300 g Rajčata
  • 60 g Petržel - nať
  • 15 g Bazalka
  • 150 g Smetana 12% (konzumní)
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř cayenský
  • 45 ml Olej olivový
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 601 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 106.9 mg
  • Draslík 629.9 mg
  • Vláknina 5860 mg
  • Vitamín A 5860 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mořské krevety omyjeme a pokrájíme na kousky. Ochutíme solí, pepřem a rozmixujeme. Přidáme smetanu a vymixujeme hladkou pěnu. Dáme do misky, přikryjeme průhlednou fólií a necháme nejméně 1 hodinu chladit.

  • 2

    Vyndáme pěnu z ledničky a opatrně vmícháme tuhý sníh, ušlehaný ze dvou bílků. Z květů cuket vytrhneme pestíky, cukety i květy omyjeme a osušíme utěrkou. Cukety podélně překrojíme na 3-4 díly, ale nedořízneme až do konce, aby vypadaly jako vějíř.

  • 3

    Připravenou pěnu dáme do cukrářského sáčku a naplníme květy cuket. 6 minut vaříme v páře. Mezitím spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, odstraníme z nich semínka a necháme je v cedníku okapat. Dužinu pokrájíme na kostičky, zakapeme olejem, osolíme a opepříme. Plněné květy cuket podáváme s rajčaty, posypanými nasekanou bazalkou a petrželkou.

Komentáře k receptu