Středomořský bramborový salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 269 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 15 g
- Sodík 523 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 940.9 mg
- Vláknina 12198.2 mg
- Vitamín A 12198.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme ve slupce v mírně osolené vodě s bobkovým listem, ještě teplé oloupeme a necháme vychladnout. Do uzavíratelné nádoby si připravíme ingredience na zálivku (citronová šťáva, ocet a olej), vše dokonale protřepeme a nalijeme do mísy. Přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, brambory, očištěnou kapii nakrájenou na kolečka, olivy, nasekanou bazalku a petrželku.
-
2
Promícháme a necháme uležet v pokojové teplotě asi hodinu. Nakonec povrch ozdobíme listy bazalky.