Polévka z vaječné jíšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Petržel kořen
  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 74 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 207 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 53.9 mg
  • Draslík 209.6 mg
  • Vláknina 3890.4 mg
  • Vitamín A 3890.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kořenovou zeleninu si nastrouháme nahrubo, cibuli si nakrájíme na jemno a vše dáme vařit do vody.

  • 2

    Mezitím si z másla a mouky uděláme světlou jíšku, ke které poté přidáme vejce. Vejce s jíškou rozmícháme a necháme zatuhnout.

  • 3

    Jakmile máme jíšku takto připravenou, dáme ji do vývaru a mírně povaříme.

  • 4

    Hotovou polévku dle chuti a potřeby dosolíme a posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu