Polévka z vaječné jíšky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 74 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 51 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 53.9 mg
- Draslík 209.6 mg
- Vláknina 3890.4 mg
- Vitamín A 3890.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kořenovou zeleninu si nastrouháme nahrubo, cibuli si nakrájíme na jemno a vše dáme vařit do vody.
-
2
Mezitím si z másla a mouky uděláme světlou jíšku, ke které poté přidáme vejce. Vejce s jíškou rozmícháme a necháme zatuhnout.
-
3
Jakmile máme jíšku takto připravenou, dáme ji do vývaru a mírně povaříme.
-
4
Hotovou polévku dle chuti a potřeby dosolíme a posypeme nasekanou petrželovou natí.