Vídeňský bramborový salát
Suroviny
- 20 g Cukr krupice
- 60 ml Ocet vinný
- 20 ml Olej rostlinný
- 1 ks Celer - nať
- 2 ks Cibule červená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 dl Voda pitná
- 1 kg Brambory
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Pažitka
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 249 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 5 g
- Sodík 86 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1052.9 mg
- Vláknina 15400.2 mg
- Vitamín A 15400.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory ve slupce uvaříme v mírně osolené vodě a ještě teplé je oloupeme a necháme vychladnout. Nakrájíme červenou cibuli na plátky, které pokapeme citronovou šťávou, zamícháme a necháme odložené, část ponecháme na ozdobení. Brambory nakrájíme na kolečka a střídavě s cibulí ve vrstvách pokládáme do mísy. Svaříme vodu, cukr, ocet a šťávu, kterou pustila cibule, osolíme, opepříme a ještě horké vlijeme na brambory. Ozdobíme nasekanou petrželkou a pažitkou a zbylými kolečky cibule. Doprostřed mísy dáme omytý celerový list.