Zapečená polenta se sýrem a špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 782 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 27 g
- Sodík 2224 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 101 g
- Cholesterol 71.1 mg
- Draslík 1032.1 mg
- Vláknina 22249.4 mg
- Vitamín A 22249.4 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.1 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 84.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. V kastrůlku rozehřejeme olej a smažíme cibulku, koriandr a prolisovaný česnek asi 5 minut, dokud cibulka nezměkne.
-
2
Ve vroucí vodě oblanšírujeme špenát asi 1 minutu, poté ho opláchneme ve studené vodě, necháme okapat a vymačkáme přebývající vodu. V kastrůlku smícháme špenát, smetanu, nadrobenou gorgonzolu, muškátový oříšek, sůl a pepř, pomalu přivedeme k varu. Odstavíme a přelijeme do zapékací mísy.
-
3
Na špenátovou směs rozložíme střídavě plátky polenty a plátky mozzarelly a dobře je do špenátu zatlačíme. Pečeme asi 15 minut, dokud směs nebublá.
-
4
Gril rozehřejeme na vysokou teplotu, vložíme na něj zapečenou polentu a necháme grilovat asi 1-2 minuty, dokud povrch nezhnědne.