Polévka kulajda z Českomoravské vysočiny

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Houby čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Brambory
  • 1 l Voda pitná
  • 1 dl Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 113 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 222 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 108.5 mg
  • Draslík 406.8 mg
  • Vláknina 4275.6 mg
  • Vitamín A 4275.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozkrájené brambory na kostičky uvaříme v osolené vodě s pokrájenými houbami.

  • 2

    Pokud použijeme houby sušené, necháme je nabobtnat ve studené vodě. Vodu z hub si necháme pro další použití.

  • 3

    Pokud jsou brambory měkké, přilijeme k nim dle chuti vodu ze sušených hub. Přidáme smetanu se zakvedlanou moukou a mírně povaříme.

  • 4

    Na závěr přidáme do polévky rozkvedlaná vajíčka,která necháme srazit a přidáme ještě na hrubo nasekaný kopr.

  • 5

    Polévku poté odstavíme.

Komentáře k receptu