Carpaccio z mečouna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 516 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 31 g
- Sodík 593 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 29.3 mg
- Draslík 1272.8 mg
- Vláknina 42550 mg
- Vitamín A 42550 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí maso omyjeme a osušíme v utěrce. Dáme ho do mísy, posypte zrníčky černého a zeleného pepře a špetkou soli. Necháme 12 hodin v ledničce.
-
2
Vyndáme mísu z ledničky, vyhodíme pepř a zalijeme rybí maso olivovým olejem. Na dalšich 24 hodin všechno vratíme do ledničky a během této doby maso několikrát obratíme.
-
3
Před podáváním omyjeme řeřichu, scedíme ji osušíme a posypeme jí servírovací mísu.
-
4
Na řeřichu položíme rybi maso vyndané z ledničky a pokrájené na tlustší plátky. Posypte je nahrubo podrcenymí zrníčky červeného a zeleného pepře, přelijeme trochou oleje z marínády a neseme na stůl.