Carpaccio z mečouna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 60 g Řeřicha
  • 300 g Filé z mečouna
  • 100 ml Olej olivový
  • 8 ks Pepř černý celý
  • 8 ks Nakládaný zelený pepř
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 516 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 593 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 29.3 mg
  • Draslík 1272.8 mg
  • Vláknina 42550 mg
  • Vitamín A 42550 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.1 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybí maso omyjeme a osušíme v utěrce. Dáme ho do mísy, posypte zrníčky černého a zeleného pepře a špetkou soli. Necháme 12 hodin v ledničce.

  • 2

    Vyndáme mísu z ledničky, vyhodíme pepř a zalijeme rybí maso olivovým olejem. Na dalšich 24 hodin všechno vratíme do ledničky a během této doby maso několikrát obratíme.

  • 3

    Před podáváním omyjeme řeřichu, scedíme ji osušíme a posypeme jí servírovací mísu.

  • 4

    Na řeřichu položíme rybi maso vyndané z ledničky a pokrájené na tlustší plátky. Posypte je nahrubo podrcenymí zrníčky červeného a zeleného pepře, přelijeme trochou oleje z marínády a neseme na stůl.

Komentáře k receptu