Polévka chlebová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 164 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 8 g
- Sodík 607 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 98.1 mg
- Draslík 161.5 mg
- Vláknina 48.6 mg
- Vitamín A 48.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozkrájené tvrdší chlebové kůrky dáme vařit a necháme změknout v masovém vývaru, který osolíme a opepříme. Za občasného míchání necháme vařit cca 30 min.
-
2
Jakmile jsou všechny kůrky rozvařené, polévku odstavíme z ohně.
-
3
V trošce studeného vývaru si rozkvedláme žloutky a jakmile polévku odstavíme, vývar se žloutky do polévky vlijeme a dáme zpět na oheň prohřát.
-
4
Zároveň přisypeme na kolečka nakrájené párky, aby se nám v polévce prohřály.
-
5
Na závěr polévku posypeme nasekanou petrželovou natí.