Polévka chlebová

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Párky jemné
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Hovězí vývar základní
  • 2 hrnek Chléb konzumní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 164 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 607 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 98.1 mg
  • Draslík 161.5 mg
  • Vláknina 48.6 mg
  • Vitamín A 48.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozkrájené tvrdší chlebové kůrky dáme vařit a necháme změknout v masovém vývaru, který osolíme a opepříme. Za občasného míchání necháme vařit cca 30 min.

  • 2

    Jakmile jsou všechny kůrky rozvařené, polévku odstavíme z ohně.

  • 3

    V trošce studeného vývaru si rozkvedláme žloutky a jakmile polévku odstavíme, vývar se žloutky do polévky vlijeme a dáme zpět na oheň prohřát.

  • 4

    Zároveň přisypeme na kolečka nakrájené párky, aby se nám v polévce prohřály.

  • 5

    Na závěr polévku posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu