Rybí ragú z kapra

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 5 g Tymián čerstvý
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 10 g Jíška instantní
  • 20 g Žampiony čerstvé
  • 600 g Rýže dušená
  • 1200 g Kapr obecný
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 1300 ml Víno červené
  • 100 ml Martell cognac
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 635 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 244 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 137 mg
  • Draslík 1037.1 mg
  • Vláknina 3738.7 mg
  • Vitamín A 3738.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra očistíme, zbavíme šupin a nakrájíme na podkovy. Vložíme do hrnce, přisypeme pokrájenou cibuli, posekanou petrželku, tymián, bobkový list, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Zalijeme červeným vínem, koňakem, a vaříme 30 minut.

  • 2

    Kapra vyjmeme, rozdělíme na talíře a omáčku ještě upravíme. Do omáčky vmícháme máslo, jíšku a plátky žampionů. Povaříme 5 minut a přecedíme.

  • 3

    Omáčkou přelijeme kousky ryby a podáváme s vařenou rýží.

Komentáře k receptu