Rybí ragú z kapra
Suroviny
- 5 g Tymián čerstvý
- 25 g Máslo čerstvé
- 10 g Jíška instantní
- 20 g Žampiony čerstvé
- 600 g Rýže dušená
- 1200 g Kapr obecný
- 15 g Petržel kudrnka
- 1300 ml Víno červené
- 100 ml Martell cognac
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 15 g
- Sodík 244 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 137 mg
- Draslík 1037.1 mg
- Vláknina 3738.7 mg
- Vitamín A 3738.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra očistíme, zbavíme šupin a nakrájíme na podkovy. Vložíme do hrnce, přisypeme pokrájenou cibuli, posekanou petrželku, tymián, bobkový list, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Zalijeme červeným vínem, koňakem, a vaříme 30 minut.
-
2
Kapra vyjmeme, rozdělíme na talíře a omáčku ještě upravíme. Do omáčky vmícháme máslo, jíšku a plátky žampionů. Povaříme 5 minut a přecedíme.
-
3
Omáčkou přelijeme kousky ryby a podáváme s vařenou rýží.