Hovězí roštěná po švábsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 27 g
- Sodík 1272 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 59 mg
- Draslík 836.7 mg
- Vláknina 8818 mg
- Vitamín A 8818 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí roštěnec (nebo zadní hovězí) opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme a opepříme.
-
2
Plátky rychle opečeme na třetině tuku po obou stranách.
-
3
Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a zpěníme na zbývajícím tuku. Přidáme omytý citron nakrájený na kolečka, hořčici a mírně podlijeme horkou vodou. Necháme povařit.
-
4
Do základu vložíme opečené maso a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení vše občas promícháme a doléváme teplou vodou.
-
5
Téměř měkké plátky přendáme do čisté nádoby a navršíme na ně syrové oloupané brambory, nakrájené na plátky.
-
6
Šťávu z masa vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a mlékem, rozšleháme a povaříme.
-
7
Nakonec šťávu procedíme na maso, přidáme jemně rozsekané kapary a zvolna dusíme doměkka.