Hovězí roštěná po švábsku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1400 g Brambory
  • 100 g Cibule
  • 50 g Citrony
  • 30 g Hořčice
  • 750 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 10 g Kapary sterilované
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 150 g Zelenina kořenová
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 800 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 421 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1272 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 59 mg
  • Draslík 836.7 mg
  • Vláknina 8818 mg
  • Vitamín A 8818 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí roštěnec (nebo zadní hovězí) opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Plátky rychle opečeme na třetině tuku po obou stranách.

  • 3

    Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a zpěníme na zbývajícím tuku. Přidáme omytý citron nakrájený na kolečka, hořčici a mírně podlijeme horkou vodou. Necháme povařit.

  • 4

    Do základu vložíme opečené maso a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení vše občas promícháme a doléváme teplou vodou.

  • 5

    Téměř měkké plátky přendáme do čisté nádoby a navršíme na ně syrové oloupané brambory, nakrájené na plátky.

  • 6

    Šťávu z masa vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a mlékem, rozšleháme a povaříme.

  • 7

    Nakonec šťávu procedíme na maso, přidáme jemně rozsekané kapary a zvolna dusíme doměkka.

Komentáře k receptu