Polévka pastýřská

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Vepřová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Rajčata
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 150 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 192 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 26.1 mg
  • Draslík 435.1 mg
  • Vláknina 4299.2 mg
  • Vitamín A 4299.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Drobně nakrájenou cibuli si zpěníme na másle, přidáme nadrobno nakrájené vepřové maso a osmahneme. Maso osolíme, podlijeme a dusíme cca 10 min.

  • 2

    Brambory nakrájené na kostičky přidáme k masu a opět dusíme.

  • 3

    Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrájíme a přidáme k ostatnímu.

  • 4

    Polévku dolijeme potřebným množstvím vody a vaříme vše do měkka.

  • 5

    Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu