Polévka pastýřská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 150 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 10 g
- Sodík 192 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 26.1 mg
- Draslík 435.1 mg
- Vláknina 4299.2 mg
- Vitamín A 4299.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Drobně nakrájenou cibuli si zpěníme na másle, přidáme nadrobno nakrájené vepřové maso a osmahneme. Maso osolíme, podlijeme a dusíme cca 10 min.
-
2
Brambory nakrájené na kostičky přidáme k masu a opět dusíme.
-
3
Rajčata spaříme, oloupeme, rozkrájíme a přidáme k ostatnímu.
-
4
Polévku dolijeme potřebným množstvím vody a vaříme vše do měkka.
-
5
Hotovou polévku posypeme nasekanou petrželovou natí.