Pomazánka z uzeného pstruha

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Pstruh
  • 5 g Sůl
  • 50 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř cayenský
  • 20 g Bazalka
  • 400 g Chléb toastový
  • 200 g Rajčata soudková
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 80 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 668 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1131 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 56.5 mg
  • Draslík 683 mg
  • Vláknina 12370 mg
  • Vitamín A 12370 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.6 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odkrojíme z krajíčků chleba kůrku a ozubeným krájecím rádélkem vykrájíme větší množství koleček. Opečeme je v troubě předehřáté na 180°C. Mezitím pokrájíme na kousky pstruží plátky, ze kterých jsme stáhli kůži. Omyjeme, osušíme a jemně nasekáme petrželku.

  • 2

    Dáme do mixéru kousky pstružího masa, přidáme 2 lžíce smetany, citronovou šťávu a olej. Rozmixujeme vše do pěny na jednolitou hladkou hmotu. Postupně do ní vmícháme zbývající smetanu a chvíli ještě vše mixujeme, přidáme sůl a 1 větší špetku čerstvě mletého kajenského pepře. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.

  • 3

    Přendáme pěnu do cukrářského sáčku, nastříkáme ji na lehce opečená kolečka chleba a každé kolečko ozdobíme kouskem rajčete a bazalkového listu.

Komentáře k receptu