Pomazánka z uzeného pstruha
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 668 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1131 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 56.5 mg
- Draslík 683 mg
- Vláknina 12370 mg
- Vitamín A 12370 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.6 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odkrojíme z krajíčků chleba kůrku a ozubeným krájecím rádélkem vykrájíme větší množství koleček. Opečeme je v troubě předehřáté na 180°C. Mezitím pokrájíme na kousky pstruží plátky, ze kterých jsme stáhli kůži. Omyjeme, osušíme a jemně nasekáme petrželku.
-
2
Dáme do mixéru kousky pstružího masa, přidáme 2 lžíce smetany, citronovou šťávu a olej. Rozmixujeme vše do pěny na jednolitou hladkou hmotu. Postupně do ní vmícháme zbývající smetanu a chvíli ještě vše mixujeme, přidáme sůl a 1 větší špetku čerstvě mletého kajenského pepře. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.
-
3
Přendáme pěnu do cukrářského sáčku, nastříkáme ji na lehce opečená kolečka chleba a každé kolečko ozdobíme kouskem rajčete a bazalkového listu.