Polévka se žemlovými knedlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 24 g
- Sodík 973 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 88.8 mg
- Draslík 1060 mg
- Vláknina 2092 mg
- Vitamín A 2092 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme, jemně nasekáme a spolu s nasekanou petrželovou natí ji lehce osmahneme na tuku a přelijeme přes žemle.
-
2
Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a smícháme se žemlemi. Necháme asi 15 minut stát. Potom směs zamícháme, přidáme mouku a zpracujeme.
-
3
Nakonec pomoučenýma rukama tvarujeme knedlíčky a zaváříme je do osolené vařící vody.