Vejce v aspiku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 8 g
- Sodík 185 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 255.3 mg
- Draslík 120.6 mg
- Vláknina 970 mg
- Vitamín A 970 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout.
-
2
Polovinu množství aspiku nalijeme do misek a vychladíme. Na vychladlý aspik položíme půlky vařených vajec, položíme přes vejce proužky červené papriky, lanýže, přidáme hrášek, srolovaný plátek šunky a vše zalijeme druhou půlkou aspiku. Dáme vychladit a podáváme jako předkrm.