Vejce v aspiku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 80 g Šunka dušená
  • 20 g Lanýž
  • 20 g Paprika červená
  • 160 ml Želatina
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 256 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 255.3 mg
  • Draslík 120.6 mg
  • Vláknina 970 mg
  • Vitamín A 970 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout.

  • 2

    Polovinu množství aspiku nalijeme do misek a vychladíme. Na vychladlý aspik položíme půlky vařených vajec, položíme přes vejce proužky červené papriky, lanýže, přidáme hrášek, srolovaný plátek šunky a vše zalijeme druhou půlkou aspiku. Dáme vychladit a podáváme jako předkrm.

Komentáře k receptu