Ledový salát s lososem a mušlemi
Suroviny
- 40 g Jogurt bílý
- 500 g Losos obecný
- 175 g Těstoviny konzumní
- 175 g Salát ledový
- 50 g Majonéza
- 500 g Hřebenatka
- 125 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Kopr čerstvý
- 1 kávová lžička Citronová kůra
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Oregano čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 789 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 47 g
- Sodík 421 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 107.6 mg
- Draslík 917.7 mg
- Vláknina 1367.8 mg
- Vitamín A 1367.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.5 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Marinádu připravíme tak, že promícháme olivový olej, nastrouhanou citronovou kůru, nasekané oregano a kopr.
-
2
Vyloupané hřebenatky a nakrájeného lososa na menší kousky promícháme se solí, pepřem a marinádou. Obalené kousky masa v marinádě napichujeme na špejle či jehly. Hotové špízy odložíme na 90 minut do ledničky.
-
3
Po 90 minutách špízy narovnáme na plech a grilujeme 10 minut. Během grilování mažeme špízy marinádou.
-
4
Ledový salát natrháme na menší kousky. Poté je smícháme s uvařenými těstovinami, ugrilovaným lososem a hřebenatkami.
-
5
Podáváme se zálivkou z majonézy a jogurtu.