Telecí roláda s pistáciemi na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 34 g
- Sodík 336 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 191 mg
- Draslík 961.6 mg
- Vláknina 3402.3 mg
- Vitamín A 3402.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzený jazyk nakrájíme na proužky, pokapeme vínem a necháme třicet minut marinovat. Telecí osolíme, okořeníme, udělám do něj díry a do té vložíme jazyky a pistácie. Pak maso zavineme do rolády a převážeme ho nití. Roládu obalíme v mouce a ze všech stran na másle a oleji rychle opečeme. Podlijeme ji marinovaným vínem a dusíme pod pokličkou doměkka. Pak ji odkryjeme a pečeme další hodinu.
-
2
Roládu necháme dvacet minut odpočinout, odstraníme nitě a podáváme.