Telecí roláda na víně a koření

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Houby čerstvé
  • 300 g Telecí maso mleté
  • 800 g Telecí kýta
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Bujón hovězí
  • 100 ml Víno bílé
  • 20 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Rýže loupaná
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1489 kcal
  • Sacharidy 219 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 103131 mg
  • Bílkoviny 82 g
  • Uhlovodany 218 g
  • Cholesterol 294.8 mg
  • Draslík 1576.1 mg
  • Vláknina 21004.6 mg
  • Vitamín A 21004.6 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Houby očistíme a nakrájíme. Vmícháme je k prolisovanému česneku, vejci, koření, mletému masu, soli a pepř. Směs propracujeme. Kýtu nařežeme jako knihu, naklepeme, osolíme, opepříme, vložíme do ní náplň, maso stočíme a sešijeme.

  • 2

    Roládu vložíme do pekáče, potřeme máslem a pečeme deset minut na 220 stupňů C. Poté maso podlijeme vínem, přikryjeme alobalem a pečeme další hodinu na 180 stupňů C. Pak odstraníme alobal a pokračujeme dalších dvacet minut. Roládu pak necháme odpočívat patnáct minut.

  • 3

    Masový výpek scedíme k bujonu, necháme přejít varem, přidáme protlak v 50 ml vody, mouku a se solí a pepřem chvíli povaříme.

  • 4

    Roládu bez nití nakrájíme, podáváme s omáčkou a rýží.

Komentáře k receptu