Brambory se sýrovo-slaninovou náplní

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 75 g Sýr Čedar
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Brambory
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 481 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 649 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 65.2 mg
  • Draslík 753.9 mg
  • Vláknina 4207.8 mg
  • Vitamín A 4207.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté brambory propícháme po všech stranách vidličkou, urovnáme na rošt v troubě a při 200 stupních Celsia je pečeme asi 45 minut doměkka.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a restujeme 2 minuty.

  • 3

    Z pečených brambor seřízneme horní třetinu. Dužinu vydlabeme lžičkou do mísy a lodičky brambor urovnáme do pekáče potřeného máslem.

  • 4

    K dužině přidáme mléko, máslo a vše dohladka rozmícháme. Do kaše vmícháme nastrouhaný sýr a slaninu se šalotkou. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 5

    Směsí naplníme bramborové lodičky a v pekáči pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-25 minut.

  • 6

    Brambory podáváme horké, posypané nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu