Plněná vepřová roláda se zeleninou
Suroviny
- 800 g Telecí hruď
- 800 g Špenát listový čerstvý
- 40 ml Smetana 12% (konzumní)
- 600 ml Olej stolní
- 200 ml Bujón hovězí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika červená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 8 plátek Šunka dušená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2016 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 190 g
- Sodík 12577 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 478.3 mg
- Draslík 2051.7 mg
- Vláknina 10529.8 mg
- Vitamín A 10529.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 81.2 mg
- Vitamín E 6.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso osolíme a opepříme. Špenát minutu povaříme a promícháme s prolisovaným česnekem. Plátky cibule zpěníme na 40 ml oleje. Vejce a smetanu rozšleháme, osolíme, opepříme podle chuti a přidáme k cibuli, tak připravíme vaječnou omeletu. Na maso položíme plátky šunky, na ně míchaná vejce a špenát, vše posypeme kostičkami papriky a roládu zabalíme a převážeme nití.
-
2
Na 80 ml oleje ji pečeme při 220 stupních Celsia asi 10 minut. Pak přilijeme bujon a přikryté alobalem dál dusíme 40 minut při 180 stupních Celsia. Odstraníme alobal a dopékáme 25 minut dočervena. Roládu poléváme šťávou a občas podléváme.
-
3
Poté ji necháme 20 minut odpočinout bez nití, nakrájíme ji a podáváme.