Plněný králík s mozečkem na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1229 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 79 g
- Sodík 767 mg
- Bílkoviny 73 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 2309.9 mg
- Draslík 1657.7 mg
- Vláknina 4103.8 mg
- Vitamín A 4103.8 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné maso namočíme na tři hodiny do mléka. Okapané ho pak nakrojíme, osolíme, okořeníme zevnitř i z venku a dovnitř dáme nasekané lístky máty. Žemle dáme do mléka po mase, mozeček spaříme a nakrájíme na menší kousky. Nakrájenou cibuli zpěníme na dvou lžicích oleje a s mozečkem ji několik minut restujeme. Po vychladnutí je smícháme s žemlemi, vejci, nasekanou petrželkou, trochou máty, solí a pepřem. Náplň dáme do masa, pokapeme zbytkem oleje, podlijeme vínem a 30 minut maso dusíme pod alobalem při 180 stupních C, pak chvíli pokračujeme bez alobalu. Maso necháme 15 minut odpočinout, nakrájíme ho a podáváme s bramborovou kaší.