Plněný králík s mozečkem na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 270 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Bramborová kaše
  • 10 g Petržel - nať
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 20 ml Víno bílé
  • 80 ml Olej stolní
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Žemle tuková
  • 1 ks Telecí mozek
  • 10 ks Máta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Jehněčí kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1229 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 767 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 2309.9 mg
  • Draslík 1657.7 mg
  • Vláknina 4103.8 mg
  • Vitamín A 4103.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.9 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné maso namočíme na tři hodiny do mléka. Okapané ho pak nakrojíme, osolíme, okořeníme zevnitř i z venku a dovnitř dáme nasekané lístky máty. Žemle dáme do mléka po mase, mozeček spaříme a nakrájíme na menší kousky. Nakrájenou cibuli zpěníme na dvou lžicích oleje a s mozečkem ji několik minut restujeme. Po vychladnutí je smícháme s žemlemi, vejci, nasekanou petrželkou, trochou máty, solí a pepřem. Náplň dáme do masa, pokapeme zbytkem oleje, podlijeme vínem a 30 minut maso dusíme pod alobalem při 180 stupních C, pak chvíli pokračujeme bez alobalu. Maso necháme 15 minut odpočinout, nakrájíme ho a podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu