Suši z lososa a kaviáru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 125 g Rýže Basmati
  • 100 g Kaviár
  • 2 g Cukr krupice
  • 2 g Sůl
  • 50 g Losos - filety
  • 2 ml Ocet rýžový
  • 4 ml Wasabi pasta
  • 1 ml Omáčka sójová
  • 4 ks Řasa Nori
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 118 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 583 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 151.5 mg
  • Draslík 91.9 mg
  • Vláknina 797 mg
  • Vitamín A 797 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme do měkka. Jakmile je rýže hotová, promícháme ji s cukrem, octem a solí. Poté počkáme, až rýže zchladne.

  • 2

    Jakmile rýže zchladne, vlhkýma rukama vytvoříme 24 stejně velkých rýžových válečků. Když máme válečky hotové, nařežeme 24 proužků z listů řas Nori.

  • 3

    Do jednoho proužku řasy vždy balíme váleček rýže, který dochutíme wasabi omáčkou a do rýže vmáčkneme proužek lososa. Lososa střídáme s vrstvičkou kaviáru.

  • 4

    Suši podáváme se sójovou omáčkou.

Komentáře k receptu