Rizoto s uzeným lososem a koprem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Losos uzený
  • 100 g Hrachové lusky
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 375 g Rýže loupaná
  • 1 g Sůl
  • 2 g Kopr čerstvý
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 150 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Cibule
  • 1.2 l Vývar rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 597 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1081 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 46.8 mg
  • Draslík 527 mg
  • Vláknina 7553.5 mg
  • Vitamín A 7553.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uzeného lososa spolu s lusky hrášku nakrájíme na menší kousky.

  • 2

    Na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile cibule změkne, přimícháme rýži.

  • 3

    K máslem obalené rýži přilijeme vývar a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut.

  • 4

    Jakmile rýže změkne promícháme s ní uzeného lososa a hrášek. Do celé směsi ještě přimícháme smetanu. Poté vše dochutíme solí a pepřem a necháme odpočinout. Podáváme s nasekaným koprem.

Komentáře k receptu