Houbová tortilla
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 17 g
- Sodík 325 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 307.2 mg
- Draslík 2338.1 mg
- Vláknina 6039.8 mg
- Vitamín A 6039.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné, omyté a dobře okapané hřiby nakrájíme na plátky, polijeme česnekovým olejem, přidáme pepř, sůl. Zvlášť rozšleháme vejce, přilijeme k hřibům.
-
2
Hřibovou směs s vejci nalijeme na rozehřátý olej a počkáme, až se pomalu srazí. Poté pokrm opatrně vyklopíme na talíř a následně opačnou stranou vrátíme na pánev, aby se nám tortilla opekla z obou stran.
-
3
Do hněda opečenou tortillu krájíme na kostky, které napichujeme na párátka, nebo můžeme použít napichovátka na jednohubky s tvořítkem.
-
4
Pokrm je chutný jak teplý, tak i studený.