Houbová tortilla

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 kg Hříbky čerstvé
  • 3 polévková lžíce Olej česnekový
  • 0.56 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 307.2 mg
  • Draslík 2338.1 mg
  • Vláknina 6039.8 mg
  • Vitamín A 6039.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné, omyté a dobře okapané hřiby nakrájíme na plátky, polijeme česnekovým olejem, přidáme pepř, sůl. Zvlášť rozšleháme vejce, přilijeme k hřibům.

  • 2

    Hřibovou směs s vejci nalijeme na rozehřátý olej a počkáme, až se pomalu srazí. Poté pokrm opatrně vyklopíme na talíř a následně opačnou stranou vrátíme na pánev, aby se nám tortilla opekla z obou stran.

  • 3

    Do hněda opečenou tortillu krájíme na kostky, které napichujeme na párátka, nebo můžeme použít napichovátka na jednohubky s tvořítkem.

  • 4

    Pokrm je chutný jak teplý, tak i studený.

Komentáře k receptu