Mošna s jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 615 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 29 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 41 mg
- Draslík 276 mg
- Vláknina 13116.2 mg
- Vitamín A 13116.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.
-
2
V míse utvoříme žmolenkové těsto z prosáté hladké mouky, špetky soli a másla. Přidáme vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo. Utvoříme z něj kouli a dáme ji ve fólii na půl hodiny do chladničky.
-
3
Mezitím oloupeme jablka, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky. Přidáme skořici, cukr, citronovou šťávu a strouhanou kůru.
-
4
Na pomoučněném vále vypracujeme těsto dohladka, rozválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě dost přesahovala přes okraj a poklademe smíchanou ovocnou směsí. Převislé těsto překlopíme na ovocnou směs a utvoříme prolamováním otevřený měšec. Na jablka poklademe 30 gramů pokrájeného másla a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme koláč asi čtyřicet pět minut. Upečený koláč potřeme rozehřátým medem a podáváme teplé.