Bábovka se směsí kandovaného ovoce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 897 kcal
- Sacharidy 119 g
- Tuky 41 g
- Sodík 165 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 311.5 mg
- Draslík 255.5 mg
- Vláknina 4501.5 mg
- Vitamín A 4501.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 9.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
-
2
V míse smícháme droždí s vlažnou vodou a necháme odstát. Poté vmícháme žloutky, vejce, sůl, cukr, citronovou kůru, Heru a mouku. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a na teplém místě necháme v míse zhruba dvě a půl hodiny kynout.
-
3
Do vykynutého těsta vmícháme hrozinky, směs kandovaného ovoce a dáme do formy, v které necháme těsto ještě asi hodinu a půl dokynout.
-
4
V troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi patnáct minut, poté teplotu stáhneme na 180 °C a pečeme ještě asi třicet minut, dokud bábovka nezezlátne. Na mřížce necháme vychladnout a před servírováním posypeme moučkovým cukrem.