Bábovka se směsí kandovaného ovoce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 305 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 85 g Hrozinky
  • 85 g Kandované ovoce
  • 70 g Cukr moučkový
  • 170 g Hera
  • 350 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Droždí sušené
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 897 kcal
  • Sacharidy 119 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 54 g
  • Cholesterol 311.5 mg
  • Draslík 255.5 mg
  • Vláknina 4501.5 mg
  • Vitamín A 4501.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 9.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

  • 2

    V míse smícháme droždí s vlažnou vodou a necháme odstát. Poté vmícháme žloutky, vejce, sůl, cukr, citronovou kůru, Heru a mouku. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a na teplém místě necháme v míse zhruba dvě a půl hodiny kynout.

  • 3

    Do vykynutého těsta vmícháme hrozinky, směs kandovaného ovoce a dáme do formy, v které necháme těsto ještě asi hodinu a půl dokynout.

  • 4

    V troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi patnáct minut, poté teplotu stáhneme na 180 °C a pečeme ještě asi třicet minut, dokud bábovka nezezlátne. Na mřížce necháme vychladnout a před servírováním posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu