Slovenské královské škubánky se škvarky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1202 kcal
- Sacharidy 188 g
- Tuky 24 g
- Sodík 260 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 11.6 mg
- Draslík 1.9 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s vařícím 1,5 litrem vody vysypeme naráz 1 kg pohankové mouky a vaříme bez míchání, jen zmírníme trochu teplotu vaření. Asi po 10 minutách jen vařečkou uvařené těsto "nadzvedneme" a vaříme dalších 15 minut. Potom hrnec odstavíme z plotny, slijeme zbylou vodu, osolíme a pořádně rozmícháme do hladkého těsta.
-
2
Lžíci nabíráme škubánky, které rovnáme na talíř, posypeme nakrájenými teplými škvarky a polijeme rozehřátým sádlem.
-
3
Každý si porci dochutí solí a zlehka rozmíchá.