Bochánky s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 65 g Šunka dušená
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 šálek Rajčata sušená sterilovaná
  • 2 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.333333 šálek Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Tuk rostliný
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 317 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 80 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 22.6 mg
  • Draslík 205.6 mg
  • Vláknina 4411.6 mg
  • Vitamín A 4411.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme plech na pečení, který pomažeme tukem a posypeme moukou. Troubu předehřejeme na 200 °C.

  • 2

    V míse promícháme mouku, papriku, sůl, hořčici, máslo, bazalku, rajčata, šunku a za stálého hnětení přidáváme mléko. Vzniklé těsto neválíme, jen lehce protáhneme rukama, aby vytvořilo obdélník.

  • 3

    Nožem vykrajujeme malé čtverce, které klademe na připravený plech.

  • 4

    Nakonec jednotlivé bochánky potřeme mlékem a lehce posypeme paprikou.

  • 5

    Pečeme 15 minut dozlatova.

Komentáře k receptu