Těstoviny s rajčatovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 576 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 12 g
- Sodík 378 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 98 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 231.3 mg
- Vláknina 3008 mg
- Vitamín A 3008 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi se silným dnem rozehřejeme olej a vsypeme nahrubo nakrájenou cibuli. Smažíme zhruba 2 minuty za občasného míchání. Prolisujeme česnek a opět za občasného míchání smažíme asi 2 minuty, dokud cibule nezměkne. Konzervovaná rajčata zcedíme, nakrájíme nahrubo a přidáme spolu s bobkovým listem a cukrem.
-
2
Přivedeme k varu, osolíme, opepříme, poté zmírníme teplotu, zakryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme na mírném ohni asi 20 minut do úplného zhoustnutí. Vyjmeme bobkový list, aby omáčka nezhořkla. Omáčkou přelijeme těstoviny, které jsme uvařili v osolené vodě a ihned podáváme.
-
3
Omáčku možno obohatit kousky slaniny, nasekanou bazalkou nebo olivami, tyto přísady však vždy přidáváme až nakonec, nikdy nevaříme.