Těstoviny s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Těstoviny Penne
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 5 g Cukr krupice
  • 40 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 576 kcal
  • Sacharidy 98 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 378 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 98 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 231.3 mg
  • Vláknina 3008 mg
  • Vitamín A 3008 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V pánvi se silným dnem rozehřejeme olej a vsypeme nahrubo nakrájenou cibuli. Smažíme zhruba 2 minuty za občasného míchání. Prolisujeme česnek a opět za občasného míchání smažíme asi 2 minuty, dokud cibule nezměkne. Konzervovaná rajčata zcedíme, nakrájíme nahrubo a přidáme spolu s bobkovým listem a cukrem.

  • 2

    Přivedeme k varu, osolíme, opepříme, poté zmírníme teplotu, zakryjeme pokličkou a za občasného míchání dusíme na mírném ohni asi 20 minut do úplného zhoustnutí. Vyjmeme bobkový list, aby omáčka nezhořkla. Omáčkou přelijeme těstoviny, které jsme uvařili v osolené vodě a ihned podáváme.

  • 3

    Omáčku možno obohatit kousky slaniny, nasekanou bazalkou nebo olivami, tyto přísady však vždy přidáváme až nakonec, nikdy nevaříme.

Komentáře k receptu