Jednoduché tresčí filety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 186 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 4 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 63.3 mg
- Draslík 64.9 mg
- Vláknina 3349.8 mg
- Vitamín A 3349.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Filety z tresky opláchneme pod studenou vodou a osušíme. Sůl a pepř smícháme s moukou, ve vzniklé směsi obalíme filety a přebytečnou mouku oklepeme.
-
2
Na teflonové pánvi rozehřejeme polovinu másla a polovinu oleje, 3-4 minuty smažíme filety z každé strany, až mají zlatavou barvu, poté je vyjmeme a udržujeme teplé.
-
3
Pánev vytřeme papírovým ubrouskem, rozehřejeme druhou polovinu másla a oleje a opečeme zbylé filety stejným způsobem.
-
4
Jednotlivé porce rozdělíme na talíře, posypeme nadrobno posekanou petrželkou, přidáme plátek citronu a podáváme.