Jednoduché tresčí filety

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 11 g Máslo čerstvé
  • 4 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl mořská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 186 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 63.3 mg
  • Draslík 64.9 mg
  • Vláknina 3349.8 mg
  • Vitamín A 3349.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z tresky opláchneme pod studenou vodou a osušíme. Sůl a pepř smícháme s moukou, ve vzniklé směsi obalíme filety a přebytečnou mouku oklepeme.

  • 2

    Na teflonové pánvi rozehřejeme polovinu másla a polovinu oleje, 3-4 minuty smažíme filety z každé strany, až mají zlatavou barvu, poté je vyjmeme a udržujeme teplé.

  • 3

    Pánev vytřeme papírovým ubrouskem, rozehřejeme druhou polovinu másla a oleje a opečeme zbylé filety stejným způsobem.

  • 4

    Jednotlivé porce rozdělíme na talíře, posypeme nadrobno posekanou petrželkou, přidáme plátek citronu a podáváme.

Komentáře k receptu