Grilovaná zelenina s těstovinami
Suroviny
- 200 g Těstoviny konzumní
- 40 g Sýr Parmezán
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Lilek
- 1 ks Cuketa
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 13 g
- Sodík 383 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 479.9 mg
- Vláknina 8458.3 mg
- Vitamín A 8458.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 200 °C.
-
2
Rajčata vložíme do misky a přelijeme je horkou vodou, po 30 vteřinách je oloupeme a zbavíme semínek. Rozkrájíme je na tenké plátky.
-
3
Na mělký plech rozložíme rajčata, na plátky nakrájený lilek, cuketu, papriku a cibule. Okořeníme pepřem, solí a bazalkou a pokapeme olejem. Pečeme 40 minut, dokud zelenina nezměkne.
-
4
Zbytek oleje smícháme s najemno nastrouhaným česnekem a bazalkou.
-
5
V osolené vodě uvaříme těstoviny a po scezení je smícháme s bazalkovou směsí. Pokrm rozdělíme na 4 talíře a poklademe grilovanou zeleninou.
-
6
Parmazán podáváme zvlášť.