Chleba z cukety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 145 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Cuketa
  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Droždí sušené
  • 2 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Tuk ztužený
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 443 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 982 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 312.9 mg
  • Vláknina 9626 mg
  • Vitamín A 9626 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme si plech, který vymažeme tukem.

  • 2

    Cuketu nastrouháme, hojně posypeme solí a na sítu ji necháme pouštět vodu asi půl hodiny. Poté cuketu řádně vymačkáme.

  • 3

    V misce smícháme 50 ml vlažné vody s droždím a dáme asi na 15 minut odstát.

  • 4

    Do mísy prosejeme mouku, přidáme cuketu, droždí a tolik vody, abychom vytvořili tuhé těsto. Na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto a necháme v míse zhruba půl hodiny na teplém místě kynout. Z vykynutého těsta utvoříme bochník, dáme na plech a necháme opět vzejít. Poté chleba potřeme olivovým olejem a v troubě předehřáté na 220°C pečeme asi 45 minut, dokud nezezlátne. Na mřížce necháme chleba vychladnout.

Komentáře k receptu