Chleba z cukety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 9 g
- Sodík 982 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 312.9 mg
- Vláknina 9626 mg
- Vitamín A 9626 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si plech, který vymažeme tukem.
-
2
Cuketu nastrouháme, hojně posypeme solí a na sítu ji necháme pouštět vodu asi půl hodiny. Poté cuketu řádně vymačkáme.
-
3
V misce smícháme 50 ml vlažné vody s droždím a dáme asi na 15 minut odstát.
-
4
Do mísy prosejeme mouku, přidáme cuketu, droždí a tolik vody, abychom vytvořili tuhé těsto. Na pomoučeném vále vypracujeme hladké těsto a necháme v míse zhruba půl hodiny na teplém místě kynout. Z vykynutého těsta utvoříme bochník, dáme na plech a necháme opět vzejít. Poté chleba potřeme olivovým olejem a v troubě předehřáté na 220°C pečeme asi 45 minut, dokud nezezlátne. Na mřížce necháme chleba vychladnout.