Anýzové hoblinky a sloní ouška

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 170 g Cukr krupice
  • 85 g Mouka polohrubá
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Anýz mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 121 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 25 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 73.6 mg
  • Draslík 35.5 mg
  • Vláknina 687.4 mg
  • Vitamín A 687.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce a cukr utřeme do pěny a vmícháme mouku.

  • 2

    Na plech s pečícím papírem klademe lžičkou malé placičky, posypeme anýzem a pečeme postupně ve vyhřáté troubě.

  • 3

    Ještě teplé sundáme plochým nožem a svineme do ruliček. Ouška uděláme tak, že placičky na jedné straně stlačíme do tvaru kornoutku, nesypeme anýzem ale vychladlé plníme šlehačkou nebo tvarohem.

Komentáře k receptu