Chleba s olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 326 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 4 g
- Sodík 421 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 34.2 mg
- Vláknina 9405.3 mg
- Vitamín A 9405.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si plech, který vymažeme tukem a posypeme lžící kukuřičné mouky.
-
2
V misce smícháme vlažnou vodu s droždím a necháme asi pět minut odstát. Poté do misky prosijeme dvě stě dvacet gramů hladké mouky a směs necháme zhruba hodinu kynout.
-
3
Do mísy prosejeme všechny zbývající mouky se solí, přidáme olivový olej, droždí a směs řádně promícháme. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a na teplém místě necháme v míse asi hodinu a půl kynout. Do vykynutého těsta vmícháme vypeckované a rozpůlené zelené i černé olivy, dáme na vysypaný plech a necháme opět vzejít. Do trouby předehřáté na 220°C dáme na dno pekáček s vodou, do bochníků uděláme nožem zářezy a pečeme asi dvacet minut, poté teplotu snížíme na 190°C a chleby pečeme asi půl hodiny dokud nezezlátnou. Na mřížce necháme chleby vychladnout.