Slané vdolky
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 šálek Mouka polohrubá
- 1.2 šálek Mouka kukuřičná
- 1 šálek Mléko polotučné
- 1 polévková lžíce Tuk
- 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 616 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 33 g
- Sodík 170 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 142.5 mg
- Draslík 228.1 mg
- Vláknina 3804 mg
- Vitamín A 3804 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse promícháme mouku, cukr, prášek do pečiva, sůl, kukuřičnou mouku a rozšlehanou směs teplého mléka s máslem a vejcem.
-
2
V pánvi opečeme slaninu, kterou po upečení nakrájíme na malé kousky.
-
3
Do připravené směsi vmícháme kousky slaniny.
-
4
Předehřejeme troubu na 200°C. Formičky na košíčky lehce vymažeme tukem.
-
5
Košíčky plníme do poloviny, připravenou směsí.
-
6
Pečeme 15 minut dozlatova.