Tvarohovo - ananasová pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 714 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 25 g
- Sodík 89 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 72.1 mg
- Draslík 484.8 mg
- Vláknina 24 mg
- Vitamín A 24 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 57.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 167.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky želatiny namočíme na pár minut do studené vody a vymačkáme. Nejprve metličkou utřeme cukr, jogurt a tvaroh, poté přidáme smetanu ke šlehání, želatinu a citronovou šťávu a promícháme.
-
2
Polovinu směsi rozdělíme do šesti zapékacích mističek.
-
3
Ananas oloupeme, nakrájíme na kolečka o velikosti mističek a vložíme je do nich. Navrstvíme zbytek smetanové směsi a dáme vychladit na 2hodiny do lednice.
-
4
Druhý ananas neloupeme, nakrájíme rovněž na kolečka, na ně vyklopíme vychlazené misky a ihned podáváme.