Parmice po orientálsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 209 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 7 g
- Sodík 271 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 49 mg
- Draslík 694.3 mg
- Vláknina 4116.2 mg
- Vitamín A 4116.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme. Česnek prolisujeme, petrželku posekáme nadrobno, rajčata pokrájíme najemno. Rybky poskládáme na pánev v jedné vrstvě, osolíme, opepříme, zakapeme olejem, přidáme bobkový list, fenykl, tymián, česnek, petrželku, rajčata a špetku šafránu. Podlijeme bílým vínem a přivedeme k varu. Podusíme odkryté 10 minut. Tekutina se částečně odpaří a rybky pustí šťávu.
-
2
Rybky upravíme na dezertní talířek a přelijeme šťávou, ve které se dusily.