Parmice po orientálsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 5 g Fenykl obecný
  • 2 g Tymián čerstvý
  • 400 g Parmice
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 200 ml Víno bílé
  • 10 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 209 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 271 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 49 mg
  • Draslík 694.3 mg
  • Vláknina 4116.2 mg
  • Vitamín A 4116.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme horkou vodou a oloupeme. Česnek prolisujeme, petrželku posekáme nadrobno, rajčata pokrájíme najemno. Rybky poskládáme na pánev v jedné vrstvě, osolíme, opepříme, zakapeme olejem, přidáme bobkový list, fenykl, tymián, česnek, petrželku, rajčata a špetku šafránu. Podlijeme bílým vínem a přivedeme k varu. Podusíme odkryté 10 minut. Tekutina se částečně odpaří a rybky pustí šťávu.

  • 2

    Rybky upravíme na dezertní talířek a přelijeme šťávou, ve které se dusily.

Komentáře k receptu