Francouzské bagety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 250 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 850 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 450 ml Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Droždí sušené
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 245 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 13.2 mg
  • Vláknina 7457.5 mg
  • Vitamín A 7457.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plech vyložíme pečícím papírem.

  • 2

    V míse smícháme sušené droždí s vlažnou vodou a necháme je rozpustit. Poté přidáme hladkou mouku a sůl a vymícháme, pokud množství mouky nestačí, přidáme jí tolik, abychom vymíchali tuhé těsto. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka. Z vypracovaného těsta utvoříme kouli a na teplém místě necháme vykynout do dvojitého objemu, tedy asi dvě až čtyři hodiny.

  • 3

    Z vykynutého těsta utvoříme dvě veky. Uděláme do nich ostrým nožem zářezy, veky potřeme vodou a posypeme hrubou moukou. Připravené veky vkládáme do chladné trouby, na jejíž dno jsme dali pekáček s horkou vodou. Teplotu trouby nastavíme na 200 °C a veky pečeme, dokud nezezlátnou, tedy zhruba 40 minut. Vyklopíme je na mřížku, aby úplně vychladly.

Komentáře k receptu