Rybí lasagne

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Losos obecný
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Treska aljašská
  • 1 g Šafrán
  • 200 g Sýr Čedar
  • 175 g Olihně
  • 600 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 9 plátek Těstoviny Lasagne
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 628 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 515 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 362.7 mg
  • Draslík 654.5 mg
  • Vláknina 846.8 mg
  • Vitamín A 846.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle orestujeme mouku a potom k ní postupně přiléváme mléko. Snížíme plamen a vzniklou tekutinu šleháme tak dlouho, dokud nezhoustne. V hmoždíři natlučeme šafrán a rozmícháme s vroucí vodou. Takto připravený šafrán zlehka vmícháme do omáčky. Vše dochutíme solí a pepřem.

  • 2

    Lososa a tresku vykostíme a nakrájíme na malé kousky. Spolu s kroužky olihní přidáme do ještě teplé omáčky a promícháme. Následně omáčku sundáme z teplé plotýnky.

  • 3

    Připravenou omáčku rozdělíme na třetiny. První třetinu vlijeme do žáruvzdorné misky o objemu 1,75 l. Poté na omáčku položíme 3 plátky lasagní a postup opakujeme. Jako poslední pokládáme vrstvu lasagní.

  • 4

    Navrch rozetřeme ještě další vrstvu, kterou připravíme tak, že rozšleháme vejce se nastrouhaným čedarem. Opět dochutíme solí a pepřem.

  • 5

    Lasagne pečeme v troubě na 190°C 45 minut.

Komentáře k receptu