Rybí lasagne
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 628 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 36 g
- Sodík 515 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 362.7 mg
- Draslík 654.5 mg
- Vláknina 846.8 mg
- Vitamín A 846.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle orestujeme mouku a potom k ní postupně přiléváme mléko. Snížíme plamen a vzniklou tekutinu šleháme tak dlouho, dokud nezhoustne. V hmoždíři natlučeme šafrán a rozmícháme s vroucí vodou. Takto připravený šafrán zlehka vmícháme do omáčky. Vše dochutíme solí a pepřem.
-
2
Lososa a tresku vykostíme a nakrájíme na malé kousky. Spolu s kroužky olihní přidáme do ještě teplé omáčky a promícháme. Následně omáčku sundáme z teplé plotýnky.
-
3
Připravenou omáčku rozdělíme na třetiny. První třetinu vlijeme do žáruvzdorné misky o objemu 1,75 l. Poté na omáčku položíme 3 plátky lasagní a postup opakujeme. Jako poslední pokládáme vrstvu lasagní.
-
4
Navrch rozetřeme ještě další vrstvu, kterou připravíme tak, že rozšleháme vejce se nastrouhaným čedarem. Opět dochutíme solí a pepřem.
-
5
Lasagne pečeme v troubě na 190°C 45 minut.