Špenátový salát se žapiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 300 g Špenát listový čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Cukr krupice
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Česnek
  • 10 ks Žampiony čerstvé
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 6 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 473 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 507 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 118.1 mg
  • Draslík 2617.3 mg
  • Vláknina 18547.2 mg
  • Vitamín A 18547.2 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Špenátové listy dobře propereme, odřežeme tvrdé stonky, necháme okapat, nakrájíme a dáme do mísy. Jarní cibulku omyjeme, nakrájíme na kolečka a přidáme do mísy ke špenátu. Žampiony očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Nakrájíme slaninu na nudličky, v pánvi je opražíme dozlatova, potom je dáme do mísy ke špenátu.

  • 2

    Na tuku po slanině orestujeme plátky hub a přidáme též k salátu.

  • 3

    Připravíme si zálivku:

  • 4

    V hrnečku smícháme 6 lžic oleje, citronovou šťávu, žloutek, drobně pokrájený česnek, cukr, sůl a pepř.

  • 5

    Zálivku vlijeme do špenátového salátu, který ještě promícháme, dosolíme podle chuti, rozdělíme na porce a podáváme.

Komentáře k receptu