Salát z makaronů
Suroviny
- 250 g Špagety, Makarony
- 50 g Šunka dušená
- 50 g Sýr Čedar
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Okurky
- 5 ks Ředkvička
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Kapie
- 2 dl Jogurt bílý
- 1.5 dl Majonéza
- 1 polévková lžíce Celer - nať
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 662 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 42 g
- Sodík 605 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 210.5 mg
- Draslík 385.6 mg
- Vláknina 5228.4 mg
- Vitamín A 5228.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.8 mg
- Vitamín E 5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Makarony dáme vařit do osolené vody podle návodu výrobce. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme pod tekoucí vodou a dáme do mísy.
-
2
Uvaříme si vajíčka natvrdo (10 minut), oloupeme je a pokrájíme na nudličky. Stejně pokrájíme i šunku, tvrdý sýr a kyselé okurky. Papriku omyjeme, rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky. Všechny ingredience postupně přidáváme k těstovinám.
-
3
Ředkvičky omyjeme a nakrájíme na tenké nudličky, odložíme do misky - ty použijeme až při servírování.
-
4
Připravíme si zálivku:
-
5
petrželovou a celerovou nať drobně pokrájíme, dáme do misky a přidáme majonézu, jogurt, sůl a pepř, dobře promícháme a polijeme jí salát v míse.
-
6
Opatrně, ale důkladně, makaronový salát promícháme, rozdělíme do misek a každou porci ozdobíme ředkvičkami.