Datlový dort s kávou a čokoládou
Suroviny
- 215 g Datle
- 110 g Tuk rostlinný
- 120 g Čokoláda na vaření
- 250 ml Voda pitná
- 2.25 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 1 kávová lžička Káva instantní
- 2 ks Vejce slepičí
- 1.5 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 polévková lžíce Med včelí
- 4 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 57 g
- Tuky 15 g
- Sodík 98 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 61.3 mg
- Draslík 276.2 mg
- Vláknina 6727.3 mg
- Vitamín A 6727.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Datle a kávu vaříme ve vodě, dokud se neodpaří. Pak je rozmačkáme vidličkou.
-
2
Tuk, cukr a med ušleháme do pěny, pak přidáme vejce a čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni.
-
3
Datle smícháme s moukou, práškem do pečiva a čokoládovou směsí. Dobře vše promícháme, pak nalijeme do vymazané formy a pečeme asi padesát minut při 180 stupních C.