Datlový dort s kávou a čokoládou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 215 g Datle
  • 110 g Tuk rostlinný
  • 120 g Čokoláda na vaření
  • 250 ml Voda pitná
  • 2.25 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 1 kávová lžička Káva instantní
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1.5 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 4 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 375 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 98 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 276.2 mg
  • Vláknina 6727.3 mg
  • Vitamín A 6727.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Datle a kávu vaříme ve vodě, dokud se neodpaří. Pak je rozmačkáme vidličkou.

  • 2

    Tuk, cukr a med ušleháme do pěny, pak přidáme vejce a čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni.

  • 3

    Datle smícháme s moukou, práškem do pečiva a čokoládovou směsí. Dobře vše promícháme, pak nalijeme do vymazané formy a pečeme asi padesát minut při 180 stupních C.

Komentáře k receptu