Truffels z čisté čokolády s máslem a whisky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 70 g Kakao - prášek
  • 300 g Čokoláda hořká
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Whisky
  • 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 259 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 15.2 mg
  • Draslík 274.4 mg
  • Vláknina 8848 mg
  • Vitamín A 8848 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládu nalámeme na kousky a necháme rozpustit ve vodní lázni. Přidáme postupně máslo, smetanu a nakonec přilijeme whisky. Vše opatrně promícháme. Odstavíme a necháme vychladnout při pokojové teplotě.

  • 2

    Poté posypeme hmotu lžící kakaa, vytvarujeme kuličky, obalíme je ve zbytku kakaa a dáme vychladit asi na 1hodinu do lednice.

  • 3

    Vyjmeme půl hodiny před podáváním.

Komentáře k receptu