Vepřové plněné bochánky
Suroviny
- 250 g Vepřové maso libové
- 40 ml Omáčka sójová
- 250 ml Voda pitná
- 40 ml Omáčka ústřicová
- 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 2 kávová lžička Česnek
- 1.5 kávová lžička Droždí
- 1.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 2 ks Šalotka
- 1 špetka Sůl
- 2.5 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Omáčka Tahini
- 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 477 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 19 g
- Sodík 376 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 35.5 mg
- Draslík 385 mg
- Vláknina 3987.6 mg
- Vitamín A 3987.6 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1267 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme droždí, cukr, vodu a směs necháme deset minut v teple.
-
2
Prosejeme mouku, sůl a smícháme je s lžící oleje a odleženým kváskem. Těsto zpracováváme asi deset minut, pak je necháme ve vymazané míse kynout dvě až tři hodiny.
-
3
Na oleji osmahneme nakrájené šalotky, prolisovaný česnek a nakrájené maso, po několika minutách přilijeme omáčky a víno. Vše podusíme doměkka.
-
4
Těsto vyválíme, rozdělíme asi na deset porcí, do každé vložíme náplň a bochánky zabalíme. Na pečícím papíru je vaříme na páře asi půl hodiny.