Vepřové plněné bochánky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 250 g Vepřové maso libové
  • 40 ml Omáčka sójová
  • 250 ml Voda pitná
  • 40 ml Omáčka ústřicová
  • 40 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 kávová lžička Česnek
  • 1.5 kávová lžička Droždí
  • 1.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 2.5 šálek Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Omáčka Tahini
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 477 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 376 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 35.5 mg
  • Draslík 385 mg
  • Vláknina 3987.6 mg
  • Vitamín A 3987.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1267 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme droždí, cukr, vodu a směs necháme deset minut v teple.

  • 2

    Prosejeme mouku, sůl a smícháme je s lžící oleje a odleženým kváskem. Těsto zpracováváme asi deset minut, pak je necháme ve vymazané míse kynout dvě až tři hodiny.

  • 3

    Na oleji osmahneme nakrájené šalotky, prolisovaný česnek a nakrájené maso, po několika minutách přilijeme omáčky a víno. Vše podusíme doměkka.

  • 4

    Těsto vyválíme, rozdělíme asi na deset porcí, do každé vložíme náplň a bochánky zabalíme. Na pečícím papíru je vaříme na páře asi půl hodiny.

Komentáře k receptu