Jemné knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 929 kcal
- Sacharidy 174 g
- Tuky 8 g
- Sodík 2792 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 129 g
- Cholesterol 101.5 mg
- Draslík 32.5 mg
- Vláknina 26080 mg
- Vitamín A 26080 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jemné knedlíky v prášku vsypeme do mísy, promícháme, přidáme vejce rozšlehaná s vodou a zpracujeme v hustší těsto, které zasypeme asi 500g prosáté mouky a 5-10 minut necháme odpočinout.
-
2
Těsto rozkrojíme na 10 stejných dílů a ztvarujeme na podlouhlé šišky, které vkládáme do vařící osolené vody a vaříme 20-25 minut. Během varu knedlíky obrátíme.
-
3
Uvařené knedlíky ihned rozkrájíme na plátky nebo je propícháme, aby vyprchala pára.